Amerikanska muffins
Jag bakade amerikanska muffins igår som vi gav bort i present. Så här fint blev det efter att vi slagit in dem i cellofan!

Här kommer receptet Maddie!
Amerikanska muffins
Ca 12 stora muffins eller 6 jättestora! Man kan göra 12 muffins i vanliga muffinsformar och då "växer" smeten så att den pöser över kanten. Man kan också göra 6 jättemuffins i stora formar (som jag har gjort).
Grädda i 200 grader ca 20 minuter. De stora muffinsarna (vad heter förresten muffins i plural?) gräddas på nedersta falsen.
Blanda i en bunke:
4 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa:
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Smält: 25 g smör
Smaktillsats:
Kan varieras i all oändlighet men blåbär, hallon (otinade), banan, kakao eller hackad choklad brukar fungera bra!
Blanda smaktillsatsen med mjölblandningen.
Häll i smör och äggblandningen
Häll i muffinsformar
Dekorera: Bara fantasin sätter gränser för dekorationerna! Du kan dekorera med glasyr, chokladglasyr, godis, choklad, cocktailbär, hallon, jordgubbar, strössel. Lägg en chokladbit på en nygräddad muffins och du får en enkel chokladglasyr! After eight eller noblesse är gott att lägga ovanpå... Spritsa mönster, blommor och hjärtan med glasyr... osv...
Glasyr:
5 dl florsocker
saften från 1 citron
1 äggvita
Ev hushållsfärg/karamellfärg
Bred ut glasyren med en spatel som doppats i vatten. Låt stå i kylen minst 2 timmar för servering. Räcker till en tårta eller en hel muffinssats.
Chokladglasyr:
3 dl florsocker
0,5 krm salt
3 msk kakao
1 äggula
50 g rumsvarmt smör
3,5 msk hett vatten
Blanda florsockret med saltet och kakaon. Lägg i det mjuka smöret och äggulan och häll i det heta vattnet. Vispa kraftigt tills glasyren blir luftig och slät.
Ha så roligt!

Här kommer receptet Maddie!
Amerikanska muffins
Ca 12 stora muffins eller 6 jättestora! Man kan göra 12 muffins i vanliga muffinsformar och då "växer" smeten så att den pöser över kanten. Man kan också göra 6 jättemuffins i stora formar (som jag har gjort).
Grädda i 200 grader ca 20 minuter. De stora muffinsarna (vad heter förresten muffins i plural?) gräddas på nedersta falsen.
Blanda i en bunke:
4 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa:
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Smält: 25 g smör
Smaktillsats:
Kan varieras i all oändlighet men blåbär, hallon (otinade), banan, kakao eller hackad choklad brukar fungera bra!
Blanda smaktillsatsen med mjölblandningen.
Häll i smör och äggblandningen
Häll i muffinsformar
Dekorera: Bara fantasin sätter gränser för dekorationerna! Du kan dekorera med glasyr, chokladglasyr, godis, choklad, cocktailbär, hallon, jordgubbar, strössel. Lägg en chokladbit på en nygräddad muffins och du får en enkel chokladglasyr! After eight eller noblesse är gott att lägga ovanpå... Spritsa mönster, blommor och hjärtan med glasyr... osv...
Glasyr:
5 dl florsocker
saften från 1 citron
1 äggvita
Ev hushållsfärg/karamellfärg
Bred ut glasyren med en spatel som doppats i vatten. Låt stå i kylen minst 2 timmar för servering. Räcker till en tårta eller en hel muffinssats.
Chokladglasyr:
3 dl florsocker
0,5 krm salt
3 msk kakao
1 äggula
50 g rumsvarmt smör
3,5 msk hett vatten
Blanda florsockret med saltet och kakaon. Lägg i det mjuka smöret och äggulan och häll i det heta vattnet. Vispa kraftigt tills glasyren blir luftig och slät.
Ha så roligt!
Kommentarer
Trackback