Sover i köket

Saga somnade på köksgolvet medans mamma lagade middag... Måste ha varit en tuff dag på dagis!

84429-133

Utmaning

Va? Tror du inte jag kan klättra upp i bokhyllan? Jag ska ha en pepparkaka ur burken högst upp i hyllan!!!

84429-132

Bada, funhouse och blöjproblem

Saga badar! Hon tyckte det var jätteroligt när Jasmine badade henne. När mamma eller pappa ska bada henne är det mest skrik och tårar!

84429-130

Idag var vi på
fun house. Saga hoppade snabbt i bollhavet men flög upp därifrån lika snabbt! Hon skrek hysteriskt! Då såg jag att ett av barnen var målad som en tiger i ansiktet. Sen var det kört! Hon skrek varje gång hon såg ett barn närma sig! Så vi fick sätta oss i cafeterian, äta lunch, och sen gå hem!

Sagas sår har läkt nu, tack och lov! De bytte inte hennes bajsblöja på dagis i fredags, så hon fick sår som blödde i rumpan. Deras rektor har ett mindre roligt samtal att vänta i morgon...

Tårta!

Nu har jag bakat igen! Jag gjorde en födelsedagstårta. Den består av tre tårtbottnar, fylld med jordgubbsfromage, vaniljkräm och grädde. Locket och dekorationerna gjorde jag av marsmallowsfondant (marsmallows + cocosfett + florsocker). Godare än marsipan, men ack så sött!


84429-129

Amerikanska muffins

Jag bakade amerikanska muffins igår som vi gav bort i present. Så här fint blev det efter att vi slagit in dem i cellofan!

84429-128

Här kommer receptet Maddie!

Amerikanska muffins

Ca 12 stora muffins eller 6 jättestora! Man kan göra 12 muffins i vanliga muffinsformar och då "växer" smeten så att den pöser över kanten. Man kan också göra 6 jättemuffins i stora formar (som jag har gjort).

Grädda i 200 grader ca 20 minuter. De stora muffinsarna (vad heter förresten muffins i plural?) gräddas på nedersta falsen.

Blanda i en bunke:
4 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa:
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Smält: 25 g smör

Smaktillsats:
Kan varieras i all oändlighet men blåbär, hallon (otinade), banan, kakao eller hackad choklad brukar fungera bra!

Blanda smaktillsatsen med mjölblandningen.
Häll i smör och äggblandningen
Häll i muffinsformar

Dekorera: Bara fantasin sätter gränser för dekorationerna! Du kan dekorera med glasyr, chokladglasyr, godis, choklad, cocktailbär, hallon, jordgubbar, strössel. Lägg en chokladbit på en nygräddad muffins och du får en enkel chokladglasyr! After eight eller noblesse är gott att lägga ovanpå... Spritsa mönster, blommor och hjärtan med glasyr... osv...

Glasyr:
5 dl florsocker
saften från 1 citron
1 äggvita
Ev hushållsfärg/karamellfärg

Bred ut glasyren med en spatel som doppats i vatten. Låt stå i kylen minst 2 timmar för servering. Räcker till en tårta eller en hel muffinssats.

Chokladglasyr:
3 dl florsocker
0,5 krm salt
3 msk kakao
1 äggula
50 g rumsvarmt smör
3,5 msk hett vatten

Blanda florsockret med saltet och kakaon. Lägg i det mjuka smöret och äggulan och häll i det heta vattnet. Vispa kraftigt tills glasyren blir luftig och slät.

Ha så roligt!

Nyårsafton

Saga "cyklar" på sin cykel som hon fick i julklapp. Naturligtvis ligger kudden på flaket! Och älsklingsstövlarna är på också!!

84429-123

Saga matar Rocky med hundmat. Saga smakar också!

84429-124

Saga somnade efter bolibompa och mamma och pappa fick äta fondue ifred!

84429-125

Saga vaknade lagom till tårtan! Saga var nog den enda som tyckte om den misslyckade tårtan...

84429-126

Saga hoppade i sängen och tittade på raketer!

84429-127


GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!