Saga mår bra!

Sagas utslag/prickar har försvunnit och febern har gått ner. Hon äter och dricker nästan som vanligt. Hon tycker till och med om den nya medicinen med körsbärssmak!

Saga tål inte penicillin!

Nu har vi varit hos doktorn igen! Saga tål inte penicillin. Vi fick ny medicin utskriven...

Nu väntar ett nytt besök hos dokton!

Saga fick kåvepenin utskrivet och vi började medicinera henne igår. Idag har hon prickar på hela kroppen! Om hon var prickig när hon hade vattenkoppor så var det ingenting mot vad hon är nu. Hon ser ut som en salami!!! Jag ringde nyss till vårdcentralen och vi ska dit om en timme.

Saga har i alla fall ätit lite idag. En vindruva, en clementinklyfta och en pepparkaka. Alltid något...

Hos doktorn

Jag fick en tid till vårdcentralen idag. Det var inga problem! Sköterskan ville att jag skulle komma inom en timme. De tog prover på Saga och de uteslöt halsfluss. Men blodprovet visade inget bra resultat... hon har en infektion i kroppen men de kan inte hitta var den sitter. Möjlig öroninflammation eller nåt med luftrören, sa dokton! Vilken diagnos, va? Men eftersom hon har haft feber så länge fick hon penicillin som hon ska äta i 10 dagar. Så nu får vi se om hon blir bättre.

Doktorn nästa

Saga har feber IGEN!! 39,5. Idag ska hon till doktorn! Hon har sovit dåligt i natt, vaknar hela tiden och gråter. Ska försöka få en tid på vårdcentralen. Jag SKA ha en tid på vårdcentralen!!! Jag tänker inte vänta längre.

En tuff natt

Det har varit en tuff natt. Saga hade 41 grader trots både alvedon och ipren. Försökte svalka henne med kallt vatten, men alla som har försökt tvätta henne vet hur mycket hon skriker!!! Hon har drömt mardrömmar, skakat, fäktat med armarna och skrikit, hallucinerat... hon var alldeles tokig (och rädd antagligen). Vi var beredda på att åka in med henne men jag tyckte det var bättre att låta henne sova och i morse var febern nere på 38,5. Hon skrämde livet ur mig! Tack och lov att hon börjar bli frisk nu.

Annandagen

Snart har Saga sovit ett helt dygn... bortsett från de korta stunder hon är vaken då hon får välling och alvdon. Febern ligger på 39,5 så den har i alla fatt börjat gå ner...

Kl 17.30 Saga har 41 grader trots alvedon. Vill inte äta, inte dricka, inte ens välling. Hon somnade på köksgolvet när jag gjorde välling (det tar max 1 minut i micron!). Nu har hon fått flytande ipren så nu håller vi tummarna!

Kl. 21.50 Sagas feber ligger på 40.6. Har gett henne maxdosen med alvedon och ipren så vi vågar inte ge henne mer. Men hon har i alla fall druckit en flaska välling nyss. Hon sover mest, men hon vaknar panikslagen och skriker i mellanåt. Mardrömmar?

40,3

Lite uppdatering. Jag ringde sjukvårdsupplysningen eftersom Saga fick väldigt hög feber... över 40 grader trots alvdeon.  Men det var helt ok så länge hon drack välling  och kissade och inte verkade ha ont någonstans. Puh! Fick vi inte ner febern med alvedon skulle vi prova med ipren. Gick inte det i heller skulle vi söka vård. Tack för det jsukvårdsupplysningen! Jag VET att barn kan få hög feber, men det är kusligt!

Juldagen

Vi fick sovmorgon idag! Saga sov till 9.30. Då var hon fortfarande ganska trött, men jag släpade upp Saga och gjorde frukost. Efter en stund började hon gnida sig i ögonen och gick och hämtade nappen och kudden. Vi satte oss i soffan och efter en stund slocknade hon.

Kl. 10.15

84429-118

Jag gick ner till affären för att handla. Det var ju alldeles tomt i både kyl och skafferi! Vi har ju ätit borta ett par dagar nu, hehe! När jag kom hem hittade jag Jasmine och Saga i soffan! Jasmine sa att Saga kändes varm och skakade. IIIIIhhh!!!!!!!!! Nu tänker jag alltid det värsta... typ feberkramp. Men det var nog bara som hon frös.

Ca kl. 12.45. Saga fortfarande i pyamas och Jasse i morgonrock!

84429-120

När Saga vaknade vid 14-tiden hade hon 39.9 i temp. Vi gav henne en alvedon och då piggnade hon till en stund. Hon körde runt med dockan i dockvagnen som hon fick i julklapp. Efter en stund var det dags att sova igen.

Kl. 16.00

84429-122

Kl 17 vaknade Saga igen och hade fortfarande 39.9 i temp!!! Trots alvedon! Hon fick lite välling och mer alvedon.  Men hon är så varm så varm och trött! Det är jobbigt när man är sjuk... men det är ÄNNU värre när ens barn är sjuka. Sånt som man inte visste innan man fick barn, haha! Nu måste febern gå ner...

Jag glömmer aldrig när vi fick ringa till sjukhuset för några år sedan. Då hade Jasmine 41 graders feber och yrade. Jag ringde sjukhuset och fick till svars att ge dubbel dos alvedon och avvakta en timme. Blev det inte bättre skulle vi åka in till barnakuten. Men hon piggnade till och vi behövde aldrig åka in. Men jag glömmer det aldrig...

Det känns som om Saga har varit sjuk konstant... även om det gått 1-3 veckor mellan varje sjukdom. Först var det vattenkoppor, sen maginfluensa, sen ögoninlammation och förkylning, sen nässelfeber (det var läskigt!) och nu FEBER! Nu vill jag ha en frisk unge!

På något lustigt sätt älskar man sina barn ännu mer när de är sjuka! Sen spelar det ingen roll hur mycket man älskar dem när de friska, men när de är sjuka betyder de såååååååååååååååååå mycket! Ja, ni förstår ;-)

Nu vill vi vara friska!



Kl.18. Saga sover igen

Julafton forts.

Saga och mamma tog en liten promenad på julafton.

84429-113

Saga gungade. Ju högre fart desto roligare!!

84429-114

Vill du smaka på min clementin?

84429-115

Jultomen kom på besök hos Gina och överlämnade många klappar till Saga. Saga var rädd för tomten, men hon gick med på att ta emot paketen från honom.

84429-116

Lite senare på kvällen var det dags att koppla av med lite välling. Är man liten måste man ta igen sig efter allt firande och stohej!

84429-117

Hejdå tomten! Vi ses nästa år! ;-)


23 december

Julfirande hos Maggan & Bengt & Emily. Så här glad blev Saga när hon fick sina kastruller!

84429-112

JULAFTON

Eftersom Jasmine skulle fira jul hos sin mamma i år hade vi en julaftonsfrukost med julklappsöppning.

Saga som är van vid naturell yoghurt får smaka sockrad smaksatt yoggi!

84429-103

Mmmm, så gott!

84429-104

Finns det mer?

84429-105

Saga hugger in på bullarna!

84429-106

Mamma fick en ny kökspryl! En elvisp/degblandare. Tack Micke!!

84429-107

Jasmine fick en stereo

84429-109

Systrarna myser

84429-110

Saga har fått köksgrejer i julklapp.

84429-111

Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!

84429-102

Saga blev fotograferad på dagis...

... och så här blev resultatet!

84429-98

84429-99